Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Őszinte filmek Európa északi feléből

2019-01-25 08:28 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Ha nem jártál még mozgó szaunában vagy finn heavy metal együttes koncertjén, akkor itt a helyed a február 6. és 10. között immár nyolcadik alkalommal megrendezett finn filmnapokon. Na persze a moziélmény se maradhat el: 9 egész estés film és egy díjnyertes rövidfilm-válogatás között tallózhatsz.

A 2019-es nyitónapon a Jukka Vidgren és Juuso Laatio rendezte Heavy Túra című vígjáték bemutatóját tekinthetik meg a fesztivál látogatók. Az előadás után a rendezőkkel és a zenekar énekesével beszélgethetnek, majd a Toldi Klubban igazi finn buliban vehetnek részt. 


A második napon az Antti-Heikki Pesonen rendezte Fejjel előre című vérbeli fekete komédia lesz műsoron. A vetítés után a film főszereplőjével és Finnország egyik legkedveltebb színésznőjével, Armi Toivanennel beszélgethetnek az érdeklődők.


A fesztivál harmadik napján A házsártos című 2014-es film folytatása érkezik Tiina Lymi rendezésében. A vérbeli komédiában a rég nem látott unoka költözik be a mindig zsörtölődő öregúr házába, ahol innentől fogva fergeteges pillanatok és komoly gondolatok követik egymást a két főszereplő együttélése során. Ezt követi még aznap a nemzetközileg legelismertebb finn rendező, Klaus Härö Egy utolsó jó fogás című alkotása, amely a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált és a műkincsvásárlás különös világába kalauzol el.

A negyedik napon Virpi Suutari Vállalkozó című dokumentumfilmjében két merőben ellentétes finn céget mutat be, amely akár inspiráló példa is lehet a hazai nézőknek. Később A hegedűs című dráma látható Paavo Westerberg rendezésében, ami után lehetőség nyílik beszélgetésre a rendezővel. Az esti film A fordulópont címet viseli Simo Halinen rendezésében. 


Az utolsó nap kínálatát a délutáni rövidfilmválogatással indítják a szervezők, majd az első finn burleszksztárról készült dokumentumfilmet, a Jégről pattant című alkotást mutatják be Iina Terho rendezésében. Zárófilmként pedig Inari Niemi rendező rendkívül megható alkotását, a Csodaországot vetítik. 

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok