Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

A Filmszemle örököse

2020-02-24 06:39 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét a Corvin Moziban. A rendezvény díszvendégeként Budapestre érkezik a film főszereplője, Klaus Maria Brandauer, aki  Szabó István Oscar-díjas Mephisto című alkotásával vált világhírűvé. 




Idén összesen 114 filmalkotást neveztek az alkotók, melyek közül előzsűri választotta ki a Magyar Filmdíjra jelölt 59 alkotást, amelyet a rendezvény alatt a közönség nagyvásznon megnézhet – a nagyjátékfilmeket kedvezményes 500 forintos áron, a televíziós forgalmazású filmeket pedig ingyenesen. Ezek sorában tíz animációs és tíz ismeretterjesztő művet, tíz dokumentum- és tíz kisjátékfilmet is  láthatunk.


A nominált alkotások mellett idén először a népszerű magyar online csatornák alkotásaiból is megnézhet majd a közönség egy válogatást, továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak a filmjeiből, valamint a Magyar Filmakadémia Egyesület Életműdíjas alkotóitól is láthat egy-egy filmet a nagy közönség. Így a programban szerepel Szabó István Apa - Egy hit naplója című alkotása, Gertler Viktor Az aranyember című filmje, melyben Béres Ilona és Pécsi Ildikó látható, András Ferenc Veri az ördög a feleségét című filmje Pécsi Ildikóval a főszerepben, Bereményi Géza Eldorádó című alkotása Eperjes Károllyal a főszerepben és Lugossy László Szirmok, virágok, koszorúk című filmje Cserhalmi Györggyel.


Szakmai programok is színesítik a filmes esemény kínálatát, melyek közül kiemelkedik az újonnan megalakult MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete) nyílt vita fóruma a Magyar Filmakadémia szervezésében, amely a dokumentumfilmes műfajok határairól és alkotóiról szól.

Képtalálatok a következőre: magyar filmdíj vígszínház

A Magyar Filmdíj győztes alkotásait a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják ki, a díjátadót március 5-én este a Vígszínházban rendezik majd meg.


Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok