Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Ezerszínű PINK

2019-10-11 09:10 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 1 szavazat

Ezen a héten a CinemaPINK rózsaszínjét India ezerszínű filmművészete festi át. Hat bollywoodi alkotás mellett a kontinensnyi ország minden szegletéből érkeznek filmek, amelyekből naponta két vetítést tartanak a MOM Parkban lévő moziban, olyan díjnyertes indiai színészek és filmgyártók jelenlétében, mint Raima Sen, Umesh Shukla, Rahul Mittra és Rajinder Chadha. Ezen kívül mesterkurzusokat és kerekasztal-beszélgetéseket is rendeznek indiai és magyar filmes szakemberek részvételével. Az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ pedig szórakoztató és interaktív programokkal készült a 7 napig tartó fesztiválra Budapesten.



Az Indiai Nagykövetség
 és az Indiai Filmfesztivál a Világ körül (IFFW) együttműködésével a hamisítatlan boldogság terjesztését célzó, ikonikus indiai filmipar egy újabb szeletét láthatjuk – emelte ki bevezetőjében az idei filmhét programját összeállító Rahul Sudesh Bali, aki az úttörő indiai művek bemutatásának kötelezte el magát. Mint mondta, az esemény kurátoraként büszke arra, hogy az egész országot képviselő filmválogatással terjeszteni tudja India illatát és sokszínűségét. Ennek szellemében 13 filmet vetítenek, amelyek 7 különböző indiai nyelven készültek. 


A filmfesztivál eseménynaptárunk kiemelkedő része – hangsúlyozta India magyarországi nagykövete, hozzátéve, hogy az elmúlt évek során a bemutatott filmek is hozzájárultak a két ország közötti kapcsolatok erősítéséhez, valamint az India iránti lelkesedés és rajongás fokozásához. Kumar Tuhin kiemelte, hogy a nagykövetség – küldetésénél fogva – gazdasági, kulturális, oktatási és idegenforgalmi hídként szolgál India és Magyarország között. Így szinte magától értetődik, hogy a mozgókép érzelmekre és érzékekre ható, csodálatos világa kiváló tartóoszlopa a kétoldalú kapcsolatok további elmélyítésének.


A több mint 100 éves indiai film az 1990-es évek közepén indult világhódító útjára. A telített színekkel, dallal, tánccal fűszerezett, elsősorban szerelmi románcokra épülő alkotásokból évente ezernél is több készül. Ez annyit jelent, hogy naponta átlagosan 3 filmet termel ki a szubkontinens.


Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok