Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Magyar Háló filmdíj

2019-03-13 11:16 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Először rendezték meg az idén a Magyar Háló Internetes Filmdíj versenyét, amely az online újságírók és a nézők kezébe adta a döntést, mit választanak a tavalyi év legkiemelkedőbb filmes teljesítményeinek.

A nézők és a kritikusok külön-külön voksolhattak 8 kategóriában a legjobb külföldi és magyar filmekre, illetve a legkiemelkedőbb hazai színészi teljesítményekre. A szavazás eredménye azt mutatta, hogy nincs jelentős eltérés a két tábor véleménye között: a top3-ba majd minden esetben ugyanazok a címek és színészek kerültek be, és sokszor csak minimális szavazatkülönbségen múlt az eredmény. Szamosi Zsófi (Egy nap) alakítása viszont mindkét körben nagy sikert aratott – ezúton is gratulálunk neki! Zsófi ugyanaznap a Glamour gáláján is esélyes volt a legjobb színésznő díjára, ott azonban nem rá esett a választás, úgyhogy ez a duplázás legalább kárpótolhatta. Ebben a mezőnyben olyanokkal szállt ringbe, mint Jakab Juli (Napszállta), Balsai Móni (X – A rendszerből törölve), Berényi Bianka (Virágvölgy) és Radnay Csilla (Nyitva).

A másik nagy kedvenc a Ruben Brandt, a gyűjtő lett, amely a kritikusoknál két kategóriában is a legjobb helyen végzett. A nézők ezzel szemben az Örök télt tették az első helyre. Ez a két film olyanokkal versenyzett a hazai mezőnyben (a fentebb már megnevezetteken kívül), mint a Könnyű leckék, a Tegnap, Az Úr hangja és a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod J. Ami még meglepőbb, hogy a Ruben a maga kategóriájában a nemzetközi megméretésben olyan alkotásokat utasított maga mögé, mint A hihetetlen család 2., A Grincs, a Pókember – Irány a Pókverzum és a Ralph lezúzza a netet, hogy csak néhányat említsünk a kimondottan magas színvonalú ellenfelek közül.

És bár az eredményhirdetés nőnapon volt, azért férfi színészeinkről se feledkezzünk meg! A két befutó: Keresztes Tamás (Lajkó, cigány az űrben) és Schmied Zoltán (X – A rendszerből törölve) lett. Az ezúttal legyőzöttek pedig Bede Fazekas Szabolcs (szintén az X-ből), Kovács Lehel (a Nyitva főhőseként) és Füredi Leó (a női főszereplője révén mégiscsak elismert Egy napból).


A több mint 5000 nézői és több mint 50 újságírói szavazat eredményei a következők:

A legjobb…

kritikusok szavazatai alapján

nézők szavazatai alapján

akciófilm

Bosszúállók: Végtelen háború

Bosszúállók: Végtelen háború

animáció/családifilm

Ruben Brandt, a gyűjtő

Kutyák szigete

filmdráma

Három óriásplakát Ebbing határában

Az első ember

fantasy/sci-fi/horror

Ready Player One

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

vígjáték

Éjszakai játék

Éjszakai játék

magyar film

Ruben Brandt, a gyűjtő

Örök tél

magyar színész

Schmied Zoltán

Keresztes Tamás

magyar színésznő

Szamosi Zsófia

Szamosi Zsófia

 

 

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok